Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини със слънчогледово брашно

Солени мъфини със слънчогледово брашно

Солени мъфини със слънчогледово брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Солени мъфини със слънчогледово брашно, които може да хапнем с айрян."

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • сънчогледово брашно - 100 г
  • кисело мляко - 250 г
  • топено сирене - 100 г
  • краве сирене - 80 г
  • олио - 50 мл
  • яйце - 2 бр
  • сол - 1 ч.л
  • сода - щипка.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солени мъфини със слънчогледово брашно, които може да хапнем с айрян.

В дълбока купа си счукваме яйцата, прибавяме киселото мляко, олиото и разбиваме.

Към тях добавяме предварително смесените и пресети брашна, солта и содата.

Всичко това разбиваме с миксер до получаването на хомогенна смес.

Нарушаването си сиренето и нарязваме на парченца топено сирене.

Всичко разбъркваме много добре и с лъжица разпределяме във форми за мъфини.

Поставяме солените мъфини в печката да се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна .

Печем за около 35 минути всички мъфини със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: