Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Солени мъфини с брашно от коноп и сирена

Солени мъфини с брашно от коноп и сирена

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1001k138552
Солени мъфини с брашно от коноп и сирена
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
07/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Брашното от коноп е богато на протеини и омега мастни киселини, затова и тези солени мъфини са здравословна закуска, подходяща за всички възрасти."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 300 г
  • брашно от коноп - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г бяло саламурено
  • кашкавал - 50 г
  • пармезан - 50 г на люспи
  • зехтин - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се смесват заедно със солта и содата.

Прави се кладенче и в него се слагат зехтинът и яйцата.

Разбърква се внимателно. Добавят се сирената и сместа се изсипва в предварително намазнена форма за мъфини.

Пече се в умерена фурна за 30 минути.

Брашното от коноп е богато на протеини и омега мастни киселини, затова и

тези солени мъфини с брашно от коноп и сирена са здравословна закуска, подходяща за всички възрасти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: