Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Безглутенов сладкиш с тиква и шоколад

Безглутенов сладкиш с тиква и шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Безглутенов сладкиш с тиква и шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
16/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Безглутенов сладкиш с тиква и шоколад е здравословен и вкусен - сякаш мечтания десерт за тънка талия"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г
  • яйца - 2 бр. L
  • кокосово брашно - 5 с.л.
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • кокосово масло - 5 с.л. разтопено
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • шоколад - 50 г мин. 70% какао
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки (кокосово брашно, бадемово брашно, бакпулвера и подправките и разбъркайте.

Настържете тиквата на едро ренде и я сложете в купа.

Прибавете последователно към нея яйцата, разтопеното кокосово масло и сиропа от агаве.

Разбъркайте и започнете да добавяте от сухата смес.

Накрая прибавете нарязан на ситно шоколада

Покрийте правоъгълна форма за печене с хартия и прехвърлете сместа за сладкиша с тиква, след което заравнете и сложете да се пече в загрята фурна 170°С за 40 минути.

Готовия безглутенов сладкиш оставете да се охлади напълно и след това нарежете.

По желание може да поръсите безглутенов сладкиш с тиква и шоколад с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: