Сладкиш с шоколад и круши

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5806k1k5
Сладкиш с шоколад и круши
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сладкиш с шоколад и круши - есенна сладост за всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч./200 мл/
  • разтопено масло - 60 г
  • какао - 4 с.л
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. до 2 ч.ч. зависи от големината на яйцата
  • И още
  • круши - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл + 1 с.л захар в него
  • мед - 1 с.л., течен
  • шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата със захарта до пухкав крем, добавих маслото, какаото и бакпулвера, разбърках. Сместа шупва.

Сега следва брашното, моите яйца са домашни и едри, сместа пое две чаши брашно, трябва да е много гъсто, тежко тесто.

Намазах форма с диаметър 28 см с меко масло и изсипах в нея 2/3 от сместа.

Върху нея подредих резени белена круша. Да покрие тестото. Изпекох до готовност на 160 °C с вентилатор.

Към останалата смес прибавих горещо прясно мляко с разтворена в него лъжица захар и след това залях какаовия сладкиш, тестото вече е леко и с консистенция като за палачинки, може би една идея по-гъсто.

Изпекох само отгоре до суха клечка! Около десет минути ми отне на същата температура на фурната с вентилатор.

Готовият сладкиш с круши извадих, охладих и намазах отгоре с меда. Шоколада нарязах на едро и поръсих с него върху меда.

Напълно охладен сладкиш с шоколад и круши се реже на парчета, каквито желаете.

Вкусно е!

Вижте още апетитни идеи за есенни сладкиши с круши и най-вкусната есенна диета с круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: