Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински кебап с ориз и чеснов сос

Свински кебап с ориз и чеснов сос

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597241691
Свински кебап с ориз и чеснов сос1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обръщаме и махаме купичката. Заливаме отстрани със сос и сме готови с нашия свински кебап с ориз и чеснов сос"

Необходими Продукти

  • свинско - бут или врат около 700 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • ориз - 1 ч.ч.
  • мляко - 1 ч.ч.
  • куркума
  • масло - 2 с.л.
  • кисело мляко - 300 мл
  • майонеза - 2 с.л
  • чесън - 3 скилидки
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сваряваме ориза. Сипваме го в тенджера и доливаме 2 и половина ч.ч вода и 1 ч.ч прясно мляко.

Варим и овкусяваме със сол, черен пипер и куркума. Когато е готов, слагаме маслото и разбъркваме. Оставяме го настрани.

Нарязваме месото на кубчета и запържваме на тигана. Поръсваме сол, черен пипер и кимион. Добавяме нарязания лук. След като месото е почти сготвено, изсипваме и виното и оставяме още малко на котлона, да се поизпари.

Махаме свинския кебап от котлона и го оставяме настрани.

В купичка смесваме кисело мляко, майонеза, сол, чесън на прах и наситнен чесън. В случая добавих и копър, понеже имах под ръка.

Приготвяме си чиния и вземаме една купичка за супа. Пълним купичката с месцата от тигана - до около 1/3.

След това пълним ориз, притискаме го с лъжицата и захлупваме с приготвената чиния.

Обръщаме и махаме купичката. Заливаме отстрани със сос и сме готови с нашия свински кебап с ориз и чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: