Начин на приготвяне
Първо, сваряваме ориза. Сипваме го в тенджера и доливаме 2 и половина ч.ч вода и 1 ч.ч прясно мляко.
Варим и овкусяваме със сол, черен пипер и куркума. Когато е готов, слагаме маслото и разбъркваме. Оставяме го настрани.
Нарязваме месото на кубчета и запържваме на тигана. Поръсваме сол, черен пипер и кимион. Добавяме нарязания лук. След като месото е почти сготвено, изсипваме и виното и оставяме още малко на котлона, да се поизпари.
Махаме свинския кебап от котлона и го оставяме настрани.
В купичка смесваме кисело мляко, майонеза, сол, чесън на прах и наситнен чесън. В случая добавих и копър, понеже имах под ръка.
Приготвяме си чиния и вземаме една купичка за супа. Пълним купичката с месцата от тигана - до около 1/3.
След това пълним ориз, притискаме го с лъжицата и захлупваме с приготвената чиния.
Обръщаме и махаме купичката. Заливаме отстрани със сос и сме готови с нашия свински кебап с ориз и чеснов сос.