Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Глазирани свински късчета със сусам и чеснов сос

Глазирани свински късчета със сусам и чеснов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Глазирани свински късчета със сусам и чеснов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Феерия от вкусове и аромати, за онези, които не се боят от смелите кулинарни експерименти в кухнята"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • кайенски пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета. Запържва се докато смени цвета си.

Добавят се подправките и се захлупва с капак. Оставя се да се задушава в собствен сос.

След като омекне се добавят подправките, соевият сос, медът и балсамикото. След десетина минути се добавя и сусамът. Разбърква се няколко пъти, докато придобие златист цвят.

В купа смесете млякото, майонезата, чесъна, сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте пърженото свинско с чесновия сос и по желание поръсете с едро смлян лют пипер.

Глазираните свински късчета със сусам и чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: