Начин на приготвяне
Омлет с кайма в тиган не е лек омлет за закуска, това е пълноценно ястие, с което можете да се наситите.
Омлетът се приготвя доста бързо - за около 15 мин.
Ако каймата е свинска или смес от свинско и говеждо месо, тогава трябва да се пържи без масло, ако е телешка кайма, тогава ще ви трябва малко допълнително растително масло за смазване на тигана.
За предпочитане е тиганът да има дебела стена, а капакът да е метален (загрява горната част на омлета по-добре от стъклото).
В предварително загрят тиган на силен огън запържете каймата.
Посолете леко в края на пърженето.
Нарежете маслото на малки кубчета.
Разбийте яйцата с млякото и малко сол.
Разбъркайте кубчетата масло в тази течност.
Изсипете омлета върху каймата, намалете котлона на средно-слабо и покрийте с капак.
Гответе омлета с кайма в тиган за 8-10 минути, докато се втвърди.
Можете да сервирате омлета, като го поръсите с пресни билки/магданоз/.