Gotvach.bg»Рецепти»Омлет с кайма в тиган

Омлет с кайма в тиган

Омлет с кайма в тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
17/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Омлет с кайма в тиган не е лек омлет за закуска, това е пълноценно ястие, с което можете да се наситите."

Необходими Продукти

  • кайма - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 5 г
  • сол
  • билки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омлет с кайма в тиган не е лек омлет за закуска, това е пълноценно ястие, с което можете да се наситите.

Омлетът се приготвя доста бързо - за около 15 мин.

Ако каймата е свинска или смес от свинско и говеждо месо, тогава трябва да се пържи без масло, ако е телешка кайма, тогава ще ви трябва малко допълнително растително масло за смазване на тигана.

За предпочитане е тиганът да има дебела стена, а капакът да е метален (загрява горната част на омлета по-добре от стъклото).

В предварително загрят тиган на силен огън запържете каймата.

Посолете леко в края на пърженето.

Нарежете маслото на малки кубчета.

Разбийте яйцата с млякото и малко сол.

Разбъркайте кубчетата масло в тази течност.

Изсипете омлета върху каймата, намалете котлона на средно-слабо и покрийте с капак.

Гответе омлета с кайма в тиган за 8-10 минути, докато се втвърди.

Можете да сервирате омлета, като го поръсите с пресни билки/магданоз/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: