Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с пържена кайма

Омлет с пържена кайма

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Омлет с пържена кайма
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"С кайма е по-вкусен всеки омлет - просто трябва да го опитате"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • гъби - 100 г .
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със сухите подправки.

Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие и сложете каймата в него.

Пържете я, докато стане на трохи и я прехвърлете в друг съд.

В същия тиган изсипете нарязаните на едро гъби да оберат останалата от каймата мазнина и да се задушат.

Оставете и тях настрана и сложете да се задушат в 1 с.л. масло и 2-3 лъжици вода нарязаните магданоз и лук.

Щом омекнат, изсипете вътре разбитите яйца и още докато са рохки, отгоре посипете каймата и гъбите.

Покрийте с капак омлета.

Махнете от огъня омлета с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: