Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Поставяме ги в съд и ги поръсваме със солта.
Оставяме така за около 5 минути, след което отцеждаме. Към тях добавяме яйцата и брашното и разбъркваме.
Нарязваме си лука на ситно, както и магданоза. Настъргваме кашкавала.
В купа поставяме олио и изсипваме лука. Задушаваме го, след което прибавяме и каймата.
На дъното на намазнен тиган разпределяме част от картофеното тесто, като притискаме с лъжица.
Оформя се една картофена палачинка, която обръщаме, след като се зачерви.
Върху едната половина разпределяме част от каймата с лука, като отгоре слагаме кашкавала и магданоза.
След 2-3 минути затваряме омлета, сгъваме го през средата, така че да се покрие пълнежът.
Оставяме да се допече, вадим и поднасяме, докато е още топъл.
Картофеният омлет с кайма и кашкавал е готов.