Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Картофен омлет с кайма и кашкавал

Картофен омлет с кайма и кашкавал

Картофен омлет с кайма и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Толкова е вкусен, че няма да искате да го споделите дори с половинката си"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • кайма - 150 - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л. пшенично
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Поставяме ги в съд и ги поръсваме със солта.

Оставяме така за около 5 минути, след което отцеждаме. Към тях добавяме яйцата и брашното и разбъркваме.

Нарязваме си лука на ситно, както и магданоза. Настъргваме кашкавала.

В купа поставяме олио и изсипваме лука. Задушаваме го, след което прибавяме и каймата.

На дъното на намазнен тиган разпределяме част от картофеното тесто, като притискаме с лъжица.

Оформя се една картофена палачинка, която обръщаме, след като се зачерви.

Върху едната половина разпределяме част от каймата с лука, като отгоре слагаме кашкавала и магданоза.

След 2-3 минути затваряме омлета, сгъваме го през средата, така че да се покрие пълнежът.

Оставяме да се допече, вадим и поднасяме, докато е още топъл.

Картофеният омлет с кайма и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: