Начин на приготвяне
Поставяме по една чаена лъжичка захар във всяка формичка за крем и ги оставяме във фурната, докато захарта се карамелизира.
Изсипваме всички останали продукти в блендер и разбиваме, докато се получи гладка и хомогенна течност. С помощта на черпак пълним всяка формичка с получената смес.
Поставяме формичките в тавичка, в която наливаме предварително загрята до кипване вода, така че да стига до около 2/3 от височината на съдинките.
Печем крем карамела в предварително загрята фурна на 170 °C.
Оставяме крема да се охлади напълно и после поставяме крема с тиква в хладилник.
Преди сервиране може леко да минем с нож по стените на формичката, за да се отлепи по-лесно формичката и обръщаме в чиния.
Ако не се получи от първия път, можем да потопим дъното в съд с гореща вода или за кратко да нагреем със запалка.
Поднесете в контрастна чиния мързелив печен крем с тиква :)