Начин на приготвяне
Този крем Брюле е чудесен десерт за зимата и страхотна изненада за гостите.
Изрязваме горния край на тиквите, за да получим капачета. С помощта на супена лъжица изкормяме семките от тях. Тях можем да си изпечем след това.
В малка тенджерка изсипваме сладкарската сметана и към нея прибавяме 30 г захар.
Също така прибавяме още канелата и 2-те зрънца кардамон. Притискаме кардамона преди това, за да се отворят зрънцата и да пуснат вкусовите си качества и аромати.
Накрая добавяме ваниловата паста и слагаме на котлона на средна температура.
През това време си разделяме 3 жълтъка в голяма купа. Към жълтъците прибавяме останалата захар и с миксер разбиваме за няколко минути.
Малко преди сметаната да е загряла, я премахваме от котлона и я смесваме много бавно с жълтъците, внимавайки те да не се пресекат от топлината на сметаната.
Докато ги смесваме, минаваме сметаната през цедка, за да се отстранят всички подправки.
Взимаме си дълбока тавичка или тенджерка. В нея слагаме тиквите. Разпределяме сместа в тях.
В тавичката си изсипваме вода, точно както при класически крем брюле, 2 пръста под края на тиквата.
Загряваме си фурната предварително на 180°C.
Слагаме им капачетата и печем във фурната за 1:55 мин. След това ги оставяме да изстинат напълно. Поръсваме ги с кафява захар и фламбираме.
Да ви е сладко с този крем Брюле в тиква.