Начин на приготвяне
Използвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Това означава, че тези 50 г подсладител са равни на 50 г захар.
Използвам тиква сорт Матилда.
Първо си сварявам тиквата, намачквам я и я оставям хубаво да се изцеди от течността. След това си вземам нужното количество, което в случая е 100 г.
Към пюрето от тиква се добавят останалите съставки и се разбива с бъркалка. Сместа се разпределя в три купички.
Пекох в еър фрайъра на програма bake. Първо 5 минути на 200 °C и после 30 минути на 110 °C.
Ако ще го печете във фурната, наредете купичките в тава и налейте до средата им вряла вода. Печете на 180 °C, но време не мога да кажа, докато се стегне кето кремът с тиква.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.