Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с три щипки захар и една щипка сол.
Добавете киселото мляко и отново разбийте с телена бъркалка.
Сипете овесеното брашно с бакпулвера и разбъркайте добре. Накрая сложете пресните малини като ги смачкате/стриете с пръсти, за да станат на различни по големина парченца.
Разбъркайте с лъжица и оставете тестото за палачинки да престои 5-10 минути.
Когато е готово, намазнете обилно тиган с незалепващо покритие и го загрейте на умерен огън.
Сипвайте по един малък черпак от сместа и оформяйте малки палачинки с обратната страна на черпака, за да придобие правилна форма, доколкото е възможно. Получават се подобно на американски палачинки в мини вариант.
Печете до леко златисто и обърнете и от другата страна. Процедирайте така до привършване на сместа.
Сервирайте топлите палачинки с малини, намазани с масълце, сладко от малини, течен шоколад или мед.
Разкошна закуска за малки и големи!