Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с фурми и шоколад

Тиквеник с фурми и шоколад

Тиквеник с фурми и шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тиквеникът-сладкиш, който ще стане любим вкъщи тази есен - тиквеник с фурми и шоколад"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр. фини
  • тиква - 300 г настъргана
  • кафява захар - 5 с.л.
  • фурми - 10 бр.
  • шоколад - 50 г натурален
  • бадемово брашно - 3 с.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • канела
  • масло - 50 г разтопено или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам един по-различен вариант на любимия ни тиквеник, който по нищо не отстъпва на традиционния.

Нарежете на дребни парчета шоколада и фурмите.

Настържете тиквата на едро ренде и прибавете към нея бадемовото брашно (може да замените със смлени бадеми), кокосовото брашно, шоколада, фурмите и подправките.

Разбъркайте.

Вземете две кори за баница и ги намажете с разтопено масло или олио.

Поръсете с по една лъжица тъмно кафява захар и сложете от плънката.

Навийте на руло тиквеника и го поставете в предварително намазана с олио тава.

Продължете по същия начин с останалите продукти, до изчерпване на количествата.

Намажете тиквеника с масло, поръсете с малко захар и сложете тиквеник с фурми и шоколад да се пече в загрята фурна на 180 °С за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: