Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник без захар (с фурми и стафиди)

Тиквеник без захар (с фурми и стафиди)

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Тиквеник без захар (с фурми и стафиди)
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
01/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не се притеснявайте, хапнете - няма захар, напълно натурален вкусен тиквеник"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г почистена и белена Цигулка
  • стафиди - 100 г златни
  • фурми - 100 г без добавена захар /без костилки/
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 бр пакетче
  • канела - на вкус
  • кори за баница - 1 /2 пакет фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката. Измиваме стафидите с топла вода. Фурмите нарязваме на малки парченца. Тиквата настъргваме едро.

Слагаме всички продукти в тенджера и наливаме олио (1 к.ч.). Наливаме и 1 к.ч. вода. Задушаваме, докато омекнат продуктите и се изпари течността. Ръсваме ванилия и канела на вкус. Разбъркваме и дръпваме от котлона да се охлади плънката.

Включваме фурната да нагрява на 180 градуса.

Корите разстиламе на масата/плота. Всяка кора леко намазваме с олио с четка. Прегъваме намазаната кора на две и слагаме от планката, разпределяме я по прегъната кора. Навиваме после на тънко руло и слагаме в тавичка. Така приготвяме всички кори и слагаме в тавичката една до друга.

Отгоре намазваме рулата с олио с четка. Слагаме тиквеника да се пече в нагрятата на 180 градуса фурна и печем до златисто.

По преценка може да увеличим количеството на продуктите за плънката.

Даже без захар сладкишът е много, много вкусен и сладък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: