Начин на приготвяне
Приготвяме плънката. Измиваме стафидите с топла вода. Фурмите нарязваме на малки парченца. Тиквата настъргваме едро.
Слагаме всички продукти в тенджера и наливаме олио (1 к.ч.). Наливаме и 1 к.ч. вода. Задушаваме, докато омекнат продуктите и се изпари течността. Ръсваме ванилия и канела на вкус. Разбъркваме и дръпваме от котлона да се охлади плънката.
Включваме фурната да нагрява на 180 градуса.
Корите разстиламе на масата/плота. Всяка кора леко намазваме с олио с четка. Прегъваме намазаната кора на две и слагаме от планката, разпределяме я по прегъната кора. Навиваме после на тънко руло и слагаме в тавичка. Така приготвяме всички кори и слагаме в тавичката една до друга.
Отгоре намазваме рулата с олио с четка. Слагаме тиквеника да се пече в нагрятата на 180 градуса фурна и печем до златисто.
По преценка може да увеличим количеството на продуктите за плънката.
Даже без захар сладкишът е много, много вкусен и сладък.