Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с доматен сос и маслини

Пилешки гърди с доматен сос и маслини

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пилешки гърди с доматен сос и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Страхотно вкусна ароматна комбинация от крехко пилешко и богат сос с маслини и домати в която се влюбихме от първата хапка"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 ч.ч. нарязан на едро
  • риган - 1 ч.л.
  • домати - 1 консерва
  • лимонова кора
  • маслини - 10 - 12 бр.ч
  • черен пипер
  • магданоз - за гарниране /може да се замени с босилек/
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В силно загрята мазнина се запържват пилешките гърди, докато порозовеят леко. Изведете и ги оставете в чиния. Запържете лука, добавете нарязания на ситно чесън.

След малко добавете нарязаните на кубчета домати, овкусете с лимонова кора, риган, черен пипер и сол. Разбъркайте и поставете в сместа пилешките гърди.

Покрийте тигана с капак и гответе, докато гърдите станат готови. Около 5 минути преди да махнете ястието от котлона, добавете маслините. Накрая овкусете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: