Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с маслини и манатарки

Пилешки гърди с маслини и манатарки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешки гърди с маслини и манатарки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • маслини - 250 г зелени
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • манатарки - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета, които се запържват в загрятото масло до бяло.

Парчетата се изваждат от мазнината и в нея се запържват нарязаните на ситно чесън и лук и нарязаните на ивички чушки и гъби.

Добавят се доматите и виното и месото се връща обратно в ястието.

Оставя се на слаб огън за един час и се добавя брашното, размито с малко вода. Съдът се сваля от котлона и се добавят маслините, солта и сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: