Начин на приготвяне
В голям тиган добавете зехтин и чесън, задушете на умерен огън за 1-2 минути. Добавете спанака и разбърквайте често - около 2-3 минути.
Оставете чесъна и спанака настрана.
Нарязваме по дължина и по средата пилешките гърди, но не докрай. Подправете пилето със сол и черен пипер от двете страни. Поставете парче моцарела върху всяка пилешка гърда. Добавете спанак и чесън отгоре.
Притиснете гърдите наполовина като сандвич, като запазите плънката да не излиза. Поръсете отгоре пилето с люспи червен лют пипер.
Загрейте фурната 200°C. В керамичен съд за печене добавете доматите, пилешки бульон, полейте със 2 с.л. зехтин, балсамов оцет и захар, добавете 2 скилидки нарязан чесън и малка глава нарязан лук. Поставете пълнените пилешки гърди върху доматите. Гответе за 30 минути във фурната.
Сервирайте пилешки гърди със спанак и доматен сос с паста и се насладете!
Съвет: Можете да приготвите пилешките гърди с крема сирене.