Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешки гърди със спанак и доматен сос

Пилешки гърди със спанак и доматен сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пилешки гърди със спанак и доматен сос
Снимка: Ivelina
1 / 3
29/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пълнените пилешки гърди са много сочни и ужасно вкусни. Направо да си оближеш пръстите!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. без кости без кожа
  • зехтин - 3 с.л. разделени
  • моцарела - 2 филийки сирене прясно
  • спанак - 2 ч.ч. бейби пресен
  • чесън - 4 скилидки ситно нарязани
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • консерва домати - 1 бр. 450 г с ниско съдържание на натрий
  • захар - 1 с.л. лъжица
  • балсамов оцет - 1/2 ч.л.
  • пилешки бульон - 1/2 чаша (125 мл)
  • червен пипер - люспи на вкус (по желание)
  • сол
  • пипер - пресен напукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган добавете зехтин и чесън, задушете на умерен огън за 1-2 минути. Добавете спанака и разбърквайте често - около 2-3 минути.

Оставете чесъна и спанака настрана.

Нарязваме по дължина и по средата пилешките гърди, но не докрай. Подправете пилето със сол и черен пипер от двете страни. Поставете парче моцарела върху всяка пилешка гърда. Добавете спанак и чесън отгоре.

Притиснете гърдите наполовина като сандвич, като запазите плънката да не излиза. Поръсете отгоре пилето с люспи червен лют пипер.

Загрейте фурната 200°C. В керамичен съд за печене добавете доматите, пилешки бульон, полейте със 2 с.л. зехтин, балсамов оцет и захар, добавете 2 скилидки нарязан чесън и малка глава нарязан лук. Поставете пълнените пилешки гърди върху доматите. Гответе за 30 минути във фурната.

Сервирайте пилешки гърди със спанак и доматен сос с паста и се насладете!

Съвет: Можете да приготвите пилешките гърди с крема сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: