Начин на приготвяне
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в дълбок тиган с незалепващо покритие на умерена температура.
Запържете пилешките гърди от двете страни за около 10 мин общо. Извадете пилешките гърди и запържете нарязания предварително на тънки полумесеци лук за 2-3 мин.
Добавете чесъна и пържете докато лука омекне за около още 2 мин. Добавете доматите и балсамовия оцет, маслините, бульона и половината от босилека. Гответе за около 10 мин. като разбърквате ястието.
Върнете пилето в тигана и захлупете ястието с капак. Гответе пилето до готовност или за около още 10-15 мин. Накрая посипете ястието с останалия босилек и сервирайте задушеното пиле.
Пилешките гърди с доматен сос и зелени маслини са много вкусни.