Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Паста със сметана и саликорния

Паста със сметана и саликорния

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Паста със сметана и саликорния
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Паста със сметана и саликорния - рецепта, която ще ви накара да се влюбите в морския боб."

Необходими Продукти

  • паста - 260 г къса (напр. Ригатони)
  • готварска сметана - 150 мл.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • саликорния - 50 г или на вкус
  • твърдо сирене - около 70 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пастата ригатони да се вари в леко подсолена вода. На съседния котлон сложете малка тенджера с вода и когато заври, пуснете измитите стръкчета саликорния или още наречена - морски аспержи. Уникално вкусни са, леко солени поради това че растат в морето. Поради тази причина не им слагаме сол във водата.

Времето за варене и на единия и на другия продукт е почти идентично -10-11 минути.

Отцедете и оставете настрана пастата и морските аспержи, като ги напръскате с малко зехтин.

Обелете и нарежете на филийки чесъна. Запържете в малко зехтин докато пусне аромата си. Много е важно да не препържите чесъна, защото ще нагарча и ще развали вкуса на вашата безмесна паста.

Сипете сметаната и когато заври, сложете пастата, черен пипер и три-четири лъжици настъргано зряло ароматно сирене (например Пармезан). Разбъркайте да се смесят хубаво продуктите. Намалете огъня и добавете саликорнията.

Трябва да отбележа, че количеството на сметаната може да е по- малко или повече в зависимост колко сос за паста искате да имате.

Разпределете в чинии и нарежете обилно от твърдото сирене отгоре, трябва да е на тънки люспички.

Хапвайте пастата със сметана и саликорния в компания с хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: