Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с бекон и сметана в кукео

Паста с бекон и сметана в кукео

Паста с бекон и сметана в кукео
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Сервирайте тази класическа рецепта за паста в сметанов сос с пресен босилек и пармезан"

Необходими Продукти

  • паста 250 г по избор
  • сметана - 500 мл течна за готвене
  • лук - 1 глава
  • бекон - 150 - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно, бекона - на малки кубчета, а гъбите на колелца.

Включете кукеото на функция пържене (regular cooking) и изчакайте да загрее. Сложете 1с.л зехтин.

Запържете всички зеленчуци и бекона до златисто (около 5-6 минути). Налейте сметаната и около 100 мл вода. Сложете пастата, солта и черния пипер.

Изчакайте да заври и включете функцията варене (pressure cooking), изберете за 8 мин и затворете капака.

Изключете и изчакайте да се отвори.

Сервирайте поръсени с пресен босилек и настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: