Начин на приготвяне
Парчето тиква се настъргва на едро ренде. Към нея се прибавя канелата, орехите и солта.
Ако тиквата за сладкиша не е много сладка, може да се добави и 2-3 с. л. захар.
В купа се смесват захарта, брашното, гриста и бакпулвера.
Кравето масло се разтопява.
В тава с незалепващо покритие с размер 26-28 см се слага 3-4 с. л. от маслото. Върху него се поръсва 1 ч. ч. от сухата смес и отгоре се поставя 1/3 от тиквата. Поливат се 3-4 с. л. масло. По този начи сладкишът се реди три пъти, като се завършва с тиква и останалото краве масло.
Сладкишът с грис и тиква се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-50 минути.
Да ви е сладко!
Този сладкиш с тиква и грис е идеален сладкиш за кафе и чай.