Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиква и грис

Сладкиш с тиква и грис

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Сладкиш с тиква и грис
Снимка: AneliaStefanova
1 / 6
08/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Обичате сладкиши с тиква? Заповядайте тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • захар - 6 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява заедно със захарта. Поръсва се с канелата и се намачква.

В друга купа се смесват брашното, грисът и захарта.

Форма с диаметър 26 см се намазва с масло и се разпределя половината суха смес.

Върху нея се сипва половината тиква. Поръсва се отново със суха смес, пак тиква и последният пласт отново е от сухите съставки.

Маслото се реже на тънки филийки и се разпределя върху сладкиша.

Сладкишът се пече на 180 градуса с вентилатор, докато порозовее.

Оставя се да престои 3-4 часа, за да омекне и да стане сочен.

Сладкишът с тиква и грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: