Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Нежен сладкиш с кокосови топки

Нежен сладкиш с кокосови топки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Нежен сладкиш с кокосови топки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Кафето е готово и пита вие вече приготвихте ли този нежен сладкиш с кокосови топки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • маргарин - 200 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 3 бр. + 1 белтък
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • кокосови топки
  • извара - 200 г фина
  • кокосови стърготини - 50 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • крем
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - кубче колкото 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с кокосовите топки, като в купа смесете изварата, жълтъка и кокосовите стърготини, разбъркайте много добре на тесто, от което оформете 20 топчета по-малки от голям орех. Подредете топчетата в тава на разстояние и ги поставете във фризер за 30 минути – не повече.

През това време, разбийте маргарина (трябва да е много мек) със захарта много добре, добавете яйцата и единия белтък – едно по едно при непрекъснато бъркане.

Следва киселото мляко и предварително смесените чаши пресято брашно с бакпулвера, разбъркайте добре. Разделете сместа на две части и в едната добавете прясното мляко и какаото, разбъркайте.

В правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, разпределете първо бялата смес, после кафявата. Накрая разпределете топчетата в редички на разстояние едно от друго, равномерно в тавата, поставете я в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност за около 40 минути.

През това време си пригответе крема, като разтворите в студеното прясно мляко брашното, добавете захарта и поставете на слаб огън, варите до сгъстяване.

Накрая добавете маслото и бъркате до пълното му усвояване от крема. Разпределете равномерно върху сладкиша крема и оставете да се охлади напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: