Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и сирене гауда

Омлет с гъби и сирене гауда

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Омлет с гъби и сирене гауда1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • гъби - 10 броя, по избор
  • сирене - 100 грама бяло
  • гауда - 150 грама
  • кренвирши - 1 брой
  • олио - за пържене
  • сол
  • червен пипер
  • чили - на вкус
  • чушки - зелена за гранитура
  • репички - 3 - 4 броя за гарнитурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата.

Натрошете бялото сирене на дребно, а гаудата настържете на ренде и прибавете към яйцата.

Гъбките е най-добре да са от буркан. Нарежете ги, ако са твърде големи, както и кренвирша на колелца.

Прибавете и тях към яйцата и сиренето.

Овкусете с подправките и разбъркайте.

Загрейте олиото и изсипете омлета.

Сервирайте с гарнитура от пресни зелени чушки и червени репички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: