Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Печен камамбер във фолио

Печен камамбер във фолио

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9818845
Печен камамбер във фолио
Снимка: Evgenia
1 / 3
13/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"За вашия празник, за нашия празник, за Коледа, за Нова година - този печен Камамбер е разкош на масата"

Необходими Продукти

  • камамбер - 125 г 
  • маслинова паста - 1 ч.л.
  • чесън - скилидка
  • черен пипер
  • мащерка
  • зехтин - 1 ч.л.
  • чили - за поръсване
  • мед - 1 ч.л.
  • тортила - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, махаме опаковката от сиренето камамбер.

След което правим отгоре на сиренето леки напречни и надлъжни разрези с нож (но не до дъното). 

Смесваме зехтина, пресованата скилидка чесън, мащерката, черния пипер и маслиновата паста. Разбъркваме добре. С получената смес пълним разрезите на сиренето. Отгоре заливаме с меда, за да се карамелизира при печенето. 

Завиваме камамбер в алуминиево фолио и печем завито на 200 °C във фурната на печката (може и в еър фрайър) за 10 минути.

Развиваме фолиото и запичаме сиренето за още 3-5 минути. 

Накрая поръсваме с чили.

Поднасяме печен камембер във фолио топло с нарязана на парчета, запечена тортила и чаша студено и бяло вино (по желание). 

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Страхотно се получи, много ми хареса!
13.11.2023 15:36
1