Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба със соев сос

Печена риба със соев сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печена риба със соев сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Не е нужно да сте майстор-готвач, за да приготвите вкусна риба - ние ще ви покажем как"

Необходими Продукти

  • риба - 3 - 4 броя таранка
  • соев сос - 5 - 6 супени лъжици
  • сол - 2 - 3 щипки
  • зехтин - 30 мл
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • лимонов сок - 50 мл
  • копър - 1 стрък
  • маруля - 1 листо
  • лимони - 2 - 3 резена
  • маслини - 4 - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се овкусява със смесените лимонов сок и соев сос. Оставя се около половин час в хладилник да постои.

След това поставете рибата заедно със соса в намазнена тавичка за печене. Овкусете чрез натриване със сол и червен пипер, залейте отгоре със зехтин и я сложете да се пече.

Първоначално сложете фолио, но 15 минути преди да е готова го махнете.

Сервирайте рибата върху листото маруля, гарнирана с копър, маслини и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ralica bosilkova
ralica bosilkova
много вкусно и много бързо
16.11.2014 10:21