Начин на приготвяне
Приготвяме маринатата, като в малка тавичка смесваме: настърган кромид лук, нарязан на ситно зелен лук, щипка чубрица, щипка черен пипер, щипка червен пипер и щипка захар, разбъркваме и заливаме със соевия сос и водата и отново разбъркваме.
След като сме приготвили маринатата, с малко ножче правим разрези по цялото парче месо (за да попие от маринатата) и слагаме месото в маринатата.
Оставяме в хладилник да се маринова за поне 2 часа (ако маринатата не покрива напълно месото е добре да се обърне след първия час), след което изваждаме месото и го слагаме в подходяща тавичка за печене, като сипваме 3-4 с.л. от маринатата върху месото.
Печем за около 60 минути в умерена фурна или до готовност, като последните няколко минути увеличаваме градусите, за да се получи хрупкава коричка. Ако е необходимо може да се добавим сол.
Коментари