Американска шоколадова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Американска шоколадова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Едно не може да им се отрече на американците - бива ги в износа на демокрация за трети страни и приготвянето на изключително вкусни сладкиши и торти"

Необходими Продукти

  • масло - 100 гр. краве
  • прясно мляко - 1 чаша
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 1 чаша
  • сода - 1 ч.л.
  • какао - 50 - 70 гр.
  • захар - 1 чаша
  • яйца - 3 броя
  • за глазурата
  • шоколад - 250 гр.
  • захар - 3 с.л.
  • сметана - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавят се содата и какаото и се разбърква.

Изсипете млякото в купа и прибавете лимоновия сок, след което оставете малко да престои.

Разбийте маслото с половината захар. Постепенно, едно по едно добавяйте яйцата и добавете останалата захар.

Започнете да прибавяте млечната смес и по 2 с.л. от брашното.

Полученото тесто се разделя на 2 части се изсипва в две форми за торта, предварително намазани с маргарин и постлани с фолио за печене.

След като изпечете блатовете, ги оставете да изстинат.

Шоколадът се разтапя на водна баня, прибавят се захарта и сметаната.

Всеки блат се разрязва на две отделни части, които се слепват с шоколадовата глазура.

Най-отгоре намажете с една част от нея цялата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
518
411
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Като гледам снимката ама блат връз блат:))))Няма да се научите да качвате снимка на това което предлагате
25.08.2014 17:41
5
Гери Караиванова
Гери Караиванова
мм ще я пробвам
27.10.2013 13:07
2
Дими
Дими
Страхотна е тортата! От известно време си ми стана специалитет и си я правя редовно! Не е вярно, че блатовете стават жилави - напротив, стават пухкави, но наистина тънки и аз не ги режа на две, а просто за да ми станат повече блатове, ги изсипвам в 3-4 по-малки тавички и така става по-малка, но по-висока.
Препоръчвам тази любима моя торта!
31.08.2013 16:28
1
Колииито
Колииито
Изобщо не ми хареса :( блата става жилав не сте обяснили добре, вероятно, но просто пълна загуба на време !!! Добре че крема стана добре и то защото до направив по малко по различен начин!! Незнам какво да кажа? Изобщо не ми хареса :(
11.07.2013 18:44
4
2
espasov
espasov
който го е качил да пукнеее хахахахахахахаха
28.01.2013 20:29
1
Мими
Мими
Получи се страхотна тортичка.Благодаря!
09.12.2012 22:07
1
1
Синтия
Синтия
Единствената забележка, е че няма как блатовете да се разрежат стават много тънки, иначе приготвих сама тортичката след 2,3 часа, ще я опитам дано съм се справила (П.С благодаря за страхотната рецепта! ) :))
18.02.2012 20:14
1