Американска Чийз Торта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Американска Чийз Торта
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г Орео
  • масло - 60 г разтопено
  • КРЕМ ЗА ПЪЛНЕЖ
  • крема сирене - 500 г Филаделфия
  • заквасена сметана - 120 г
  • шоколад - 120 г разтопен
  • яйца - 3 бр. стайна температура
  • захар - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ЗАЛИВКА
  • шоколад на парчета - 120 г
  • сметана - 80 мл пълномаслена
  • сметана - 120 мл студена
  • ДЕКОРАЦИЯ
  • шоколадови стружки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

В блендер се смилат целите бисквити до трохи. Добавя се разтопеното масло и отново се смилат на няколко пулсации, около 30 сек.

Сместа се поставя в тортена форма с ринг с диаметър 20 см и с чаша много добре се напластява. Пече се на 180 градуса - 10 мин. Охлажда се напълно.

Шоколадът се разтопява, оставя се настрана. В купа се поставя крема сиренето и се разбърква на слаба скорост на миксера. Добавя се захарта, какаото и солта. Разбива се на ниска скорост, само докато се комбинират съставките.

Добавят се яйцата едно по едно, заквасената сметана и разтопения шоколад.

Разбива се на ниска скорост на миксера само за 1 до 2 секунди. Сместа се изсипва върху бисквитите.

Пече са на 170-180 градуса за около 45 мин.

Изключва се фурната и чийзкейкът се оставя вътре за 1 час. След това с помощта на нож се минава покрай стените на формата, за да не се напука. Охлажда се напълно на стайна температура, а след това се поставя в хладилник за 1 нощ.

ГЛАЗУРА

Сметаната се загрява до точка на кипене. Излива се върху шоколада ( 80 г ) и се разбърква до стопяването му.

Останалата сметана се разбива на сняг и към нея се прибавя напълно охладения шоколад. Разбива се на ниска скорост на миксера само докато се смесят.

Изважда се охладения шоколадов блат и се освобождава от ринга. Глазурата се поставя в пош с накрайник № 9 и се шприцоват спирали от средата навън към стените на тортата.

Тортата се оставя в хладилник за 30 мин. Декорира се с шоколадови къдрици (стружки).

Американската Чийз Торта е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: