Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с кашкавалено фондю

Печени картофи с кашкавалено фондю

Печени картофи с кашкавалено фондю3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Поръсвате печените картофи с розмарин и сол и заливате с кашкаваленото фондю. Стават много вкусни!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • розмарин
  • кашкавалено фондю
  • кашкавал - 200 г
  • царевично нишесте - 7 г
  • бяло вино - 100 мл
  • ракия - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се пекат във фурната с кората до готовност. За препоръчване е да използвате млади картофи.

Настърганият предварително кашкавал се разтопява в малка тенджерка при непрекъснато бъркане на слаб котлон.

Прибавя се нишестето, виното, като не спирате да бъркате 10 минути, за да не залепне. Получава се гъст сос, към който прибавяте ракията и сваляте от котлона.

Нарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб.

Поръсвате печени картофи с кашкавалено фондю с розмарин и сол и заливате с кашкаваленото фондю. Стават много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: