Начин на приготвяне
Намаслете и поръсете с малко галета порцеланови формички за крем карамел.
Загрейте в съд на котлона 30 г масло и запържете в него брашното, като бъркате за 2 минути непрекъснато.
Снемете съда от котлона и при непрекъснато бъркане долейте 1/2 от прясното мляко.
Бъркайте, докато се хомогенизира и постепенно доливайте останалото мляко.
Върнете на котлона и продължавайки да разбърквате, изчакайте да кипне и да се посгъсти.
Отново отстранете от огъня и добавете настъргания кашкавал и горчицата. След тях добавете жълтъците на яйцата, бъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
Белтъците отделно разбийте на твърд сняг със щипка сол и внимателно ги смесете към кашкавалено-яйчната смес.
Разпределете в купичките и сложете да се пече за около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Щом суфлето се надуе и добие хубав загар, се вади и се поднася веднага.
Кашкаваленото суфле е готово.
Коментари