Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Десерт с тиква без брашно

Десерт с тиква без брашно

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Десерт с тиква без брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"По-здравословен сладкиш с грис без брашно с невероятно ароматния вкус на тиква и есен"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • грис - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 50 г
  • лимон - 1 бр.
  • орехи - 30 г
  • ванилия
  • бакпулвер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата настържете и запържете в тигана с малко олио и 1 с.л. захар за 15-20 минути.

Изсипете в дълбока купа 200 г грис и 200 г кисело мляко. Размесете добре и оставете за 10 минути, за да може грисът да набъбне.

След това добавете яйцето, натрушените орехи, кората и сока на един лимон, олиото, ванилията и бакпулвера. По желание ванилията можете да замените с канела.

Тиквата оставете малко да се охлади и я добавете към сместа.

Разбъркайте добре и изсипете в намаслена тавичка. Печете сладкиша с тиква на 200 °C до суха клечка.

По желание можете да украсите с разтопен шоколад грис сладкиша.

Да ви е сладко с десерта с тиква без брашно!

Насладете се максимално на десертите с тиква в сезона на тиквите, защото освен вкусна тиквата е и много полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: