Начин на приготвяне
Тиквата настържете и запържете в тигана с малко олио и 1 с.л. захар за 15-20 минути.
Изсипете в дълбока купа 200 г грис и 200 г кисело мляко. Размесете добре и оставете за 10 минути, за да може грисът да набъбне.
След това добавете яйцето, натрушените орехи, кората и сока на един лимон, олиото, ванилията и бакпулвера. По желание ванилията можете да замените с канела.
Тиквата оставете малко да се охлади и я добавете към сместа.
Разбъркайте добре и изсипете в намаслена тавичка. Печете сладкиша с тиква на 200 °C до суха клечка.
По желание можете да украсите с разтопен шоколад грис сладкиша.
Да ви е сладко с десерта с тиква без брашно!
Насладете се максимално на десертите с тиква в сезона на тиквите, защото освен вкусна тиквата е и много полезна.