Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Десерт с ориз, ленено брашно и ябълка

Десерт с ориз, ленено брашно и ябълка

Десерт с ориз, ленено брашно и ябълка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
04/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Искате вкусен десерт, който и да е здравословен? Ето и нашето топ предложение"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • ленено брашно - 1 ч.л.
  • канела
  • ябълки - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се смесват прясното мляко и водата. Слагат се на умерен огън да заври. Оризът се почиства и измива добре.

Отцеден се прибавя в тенджерката. Варим на слаб огън да не загори, като периодично се разбърква.

Щом омекне се прибавя ванилия, захарта и отново се разбърква. Снема се от котлона и се разбърква с лъжица ленено брашно и канела.

Разпределя се в чашки или купички и се охлажда добре сервираме с резени сладка ябълка за разкош. Чудесен, здравословен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Аз лично бих заменила лененото брашно с трошено ленено семе, по приятно е да се консумира сурово, отколкото брашното
04.10.2016 12:52
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да но за плътност ли се слага или заради това че е полезно малко за стомах ?
04.10.2016 11:02
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея да се сложи ленено брашно , нямам ленено брашно, но си смилам ленени семена. Много ми харесва рецептата .
04.10.2016 10:58
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Брашното каква роля играе, закакво се слага?
04.10.2016 10:39