Начин на приготвяне
В тавичка налях водата и подредих нарязаната и обелена тиква, изпекох я на 180 градуса. Оставих я да се охлади и пасирах.
Леко затоплих прясното мляко и в него разтворих захарта и ванилията. В купа разбих яйцата до получаване на пяна, към тях прибавих млякото и разбих за кратко.
Яйчната смес прибавих към пасираната печена тиква и хубаво разбърках с телена бъркалка. Сместа разпределих в 8 силиконови форми за мъфини.
Поставих в тава с вода и пекох десерта с тиква на 160 градуса в предварително загрята фурна. След поставяне във фурната засякох точно един час и изключих, оставих крема в изключената фурна за 10 мин.
Вкусният десерт с тиква може да изпечете и в тавичка, ако не разполагате със силиконови форми!
Коментари