Начин на приготвяне
Обелете тиквата, нарежете я на парчета и сложете да се вари на пара. През това време направете блата, като първо топлите млякото.
В друг съд сложете овесените трици меда и двете яйца и ги смесете. След като млякото се стопли, залейте овесените ядки и ги оставете да набъбват.
След като и те са готови, ги добавете към сместа с овесените трици, ако е сместа е рядка, добавете още трици. Получената смес се излива в съд с намазнена хартия за печене и се пече до готовност.
В друг съд разбийте изварата с меда и двете яйца. По желание може да добавите ванилия.
След като тиквата е готова, направете я на пюре и я добавете към сместа с изварата и разбъркайте.
Извинете сместа върху блата и изпечете до готовност. След като е готова, не я изваждайте от фурната, просто я изключите и я отворете да изстива.