Начин на приготвяне
Лукът се почиства от люспите и се нарязва на дребно. Морковът се обелва с помощта на картофобелачка и също се нарязва на дребно или се настъргва.
Червената чушка се изчиства от семките и се измива отвън и отвътре. Нарязва се на дребно.
Водата се слага да заври в нея се изсипват приготвените зеленчуци. Щом поврат 6-7 минути, се добавя и червената леща и ситно нарязана скилидка чесън.
Всичко ври до готовност около 15- 20 минути. Когато всичко е готово, тенджерата с червената леща се маха от котлона.
Изчаква се леко да изстине и се пасира до напълно гладка консистенция.
Накрая се добавя заквасена сметана и се разбърква супата за бебе. Поръсва се с крутони и се сервира на бебчето кремсупа от червена леща за бебе.