Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от червена леща с левурда

Кремсупа от червена леща с левурда

Кремсупа от червена леща с левурда
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Интересна и цветна кремсупа от червена леща - поднасяме я с левурда, за да е още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. (средни)
  • левурда - 25 листа
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. (по желание)
  • черен пипер
  • сол
  • още
  • масло - 40 г
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • левурда - 10 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци на едро.

Загрейте олиото и задушете в него първо лука и моркова за няколко минути.

След това добавете картофите и накрая нарязаните на едро листа левурда. Задушете и тях за кратко.

Измийте много добре под течаща вода червената леща. Прибавете и нея.

Добавете 1 литър вода и всички подправки.

Гответе на слаб котлон около 25 минути до готовност.

След това пасирайте и при необходимост добавете още малко вода до желаната гъстота.

Непосредствено преди сервиране загрейте маслото и задушете в него няколко листа левурда, нарязани на ситно.

Щом омекнат и отпуснат аромата си добавете и пушения червен пипер.

С това ароматно масло полейте супата от леща.

Опитайте тази вкусна и питателна кремсупа от червена леща с левурда.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: