Начин на приготвяне
Почистете и нарежете всички зеленчуци на едро.
Загрейте олиото и задушете в него първо лука и моркова за няколко минути.
След това добавете картофите и накрая нарязаните на едро листа левурда. Задушете и тях за кратко.
Измийте много добре под течаща вода червената леща. Прибавете и нея.
Добавете 1 литър вода и всички подправки.
Гответе на слаб котлон около 25 минути до готовност.
След това пасирайте и при необходимост добавете още малко вода до желаната гъстота.
Непосредствено преди сервиране загрейте маслото и задушете в него няколко листа левурда, нарязани на ситно.
Щом омекнат и отпуснат аромата си добавете и пушения червен пипер.
С това ароматно масло полейте супата от леща.
Опитайте тази вкусна и питателна кремсупа от червена леща с левурда.
Добър апетит!