Начин на приготвяне
В тенджера се сипва повече вода. Слага се на котлона да заври и се посолява. Пастата се вари според указанията на пакета.
Междувременно чесънът се обелва и нарязва на филийки. Лимонът се измива и кората му се настъргва на ситно ренде. Добавят се в тиган с незалепващо покритие. Добавя се зехтина и лютия пипер.
Добавят се филетата аншоа и се пържи за 2-3 минути. Междувременно се почистват броколите. Начупват се на розички и се слагат в тигана.
Добавя се от водата, в която се варят спагетите, и се оставя да се задуши 5 минути или до омекване.
Добавя се изварата и сока на половин лимон. Разбърква се.
Ако е необходимо, се добавя още малко вода от спагетите.
Разбърква се.
По лично усмотрение се овкусява със сол.
Пълнозърнестите спагети с броколи и лимон се сервират, като се разпределят в чинийките и се поръсват с черен пипер и настъргана лимонена кора. Спагетите с риба са много вкусни.