Начин на приготвяне
Празът се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Гъбите се измиват и се режат на филийки.
В тиган се разтопява половината масло и в него се задушават гъбите и празът. Когато омекнат, се преместват в купа. Към тях се добавят натрошеното сирене, двете яйца, кашкавала, настърган на ситно ренде и подправките.
Сол не съм слагала, защото сиренето е достатъчно солено. Всичко се разбърква много добре.
В купичка се слага останалото масло и се разтопява в микровълновата.
Тавата на фурната, или каквато имате, се застила с хартия за печене. Намазва се с масло с помощта на четка. Фурната се включва да загравя на 180 °C.
Пакетът кори се реже на две през средата. Взимат се две по две кори, намазват се с масло, добавя се от плънката и се навива на малка баничка, като краищата отново се намазват с масло, за да може краищата да залепнат.
Баничките с праз се подреждат в тавата, намазват се с жълтъците и се запичат до златисто.
От тези продукти излизат 15 малки банички с гъби. Ако искате повече, просто увеличете продуктите. Да ви е сладко с моето вкусни банички с праз и гъби!