Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вкусни банички с праз и гъби

Вкусни банички с праз и гъби

Вкусни банички с праз и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"От тези продукти излизат 15 малки банички с гъби. Ако искате повече, просто увеличете продуктите. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр. плюс 2 жълтъка
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Гъбите се измиват и се режат на филийки.

В тиган се разтопява половината масло и в него се задушават гъбите и празът. Когато омекнат, се преместват в купа. Към тях се добавят натрошеното сирене, двете яйца, кашкавала, настърган на ситно ренде и подправките.

Сол не съм слагала, защото сиренето е достатъчно солено. Всичко се разбърква много добре.

В купичка се слага останалото масло и се разтопява в микровълновата.

Тавата на фурната, или каквато имате, се застила с хартия за печене. Намазва се с масло с помощта на четка. Фурната се включва да загравя на 180 °C.

Пакетът кори се реже на две през средата. Взимат се две по две кори, намазват се с масло, добавя се от плънката и се навива на малка баничка, като краищата отново се намазват с масло, за да може краищата да залепнат.

Баничките с праз се подреждат в тавата, намазват се с жълтъците и се запичат до златисто.

От тези продукти излизат 15 малки банички с гъби. Ако искате повече, просто увеличете продуктите. Да ви е сладко с моето вкусни банички с праз и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: