Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани корнишони в буркани

Стерилизирани корнишони в буркани

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Стерилизирани корнишони в буркани
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Стерилизираните корнишони в буркани са класическа зимнина, която всеки трябва да опита."

Необходими Продукти

  • за 1 буркан
  • корнишони - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л. винен 6%
  • цвят - цвят
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на бурканите слагаме от необходимите съставки за един буркан, сол, захар, оцет, черен пипер.

Подреждаме плътно корнишоните, които сме почистили от дръжките и сме измили предварително. Най отгоре на буркана слагаме няколко полумесеца от лук и едно клонче копър.

Налейте вода в буркана с краставичките, така че да се покрият добре. Затворете здраво с капачка и сложете да стерилизирате само 5 минути.

Посочените продукти са за 1 буркан с вместимост от 800 мл.

Стерилизираните корнишони в буркани са класическа зимнина, която всеки трябва да опита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: