Начин на приготвяне
Отделете листата на кейла и ги преварете за кратко в подсолена вода.
Нарежете на ситно морковите, намачкайте корена от магданоз, чесъна, лука и листата магданоз нарежете на ситно.
Сложете всичко да се запържи за кратко в зехтин.
В блендер смелете орехите и всички останали семки. Смесете двете смеси и разбъркайте.
Сложете ориза да се свари за 10 минути.
Смесете го с другата смес за постните сармички. Подправете и разбъркайте.
Във всеки лист кейл слагайте по 1-2 с.л. от сместа, навивайте и наредете в тенджера.
Налейте отгоре доматения сок и половин литър вода.
Прибавете дафиновия лист и варете около 1 час.
Веган сармичките от кейл декорирайте с веган кисело мляко преди сервиране.