Начин на приготвяне
В касерола или тенджера поставете меда, подправките джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил. Разбъркайте и добавете захарта.
Прибавете краве маслото.
Включете котлона на слаба степен и оставете всички съставки да се разтопят, като разбърквате периодично. Добавете содата и отстранете от котлона.
Оставете да изстине и добавете яйцата. Разбъркайте и прибавете постепенно предварително пресятото брашно.
Разбъркайте с лъжица и приберете в хладилника за поне 5 часа, може и за една нощ.
Вземете част от тестото и го поставете върху два листа хартия за печене.
С помощта на точилка го разточете на тънка кора. Изрежете с формички в желаната форма.
Печете меденките в умерена фурна за 7-8 минути. Оставете да изстинат медените сладки и слепете две по две със сладко от ягоди.
Медени сладки с ягодов пълнеж са идеалните празнични сладки, които може да украсите с глазури по ваш избор.
Вижте още как да омекнат твърди меденки, както и вижте колко да печете меденките.