Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Панирани чушки с царевично брашно

Панирани чушки с царевично брашно

Панирани чушки с царевично брашно
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Панираните чушки се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят, след което са готови за сервиране. Вкусна класика, любима на всички"

Необходими Продукти

  • чушки - 9 бр.
  • сол
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, слагат в тенджерка с капак или в плик, за да се задушат. Обелват се и се поръсват със сол.

В купа се разбиват яйцата, в чиния се слага царевичното брашно.

Всяка чушка се топва, първо, в разбитите яйца, овалва от всички страни в царевичното брашно, след което се изпържва в сгорещена мазнина.

Панираните чушки се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят, след което са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: