Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Панирани щипки от раци с царевично брашно

Панирани щипки от раци с царевично брашно

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k13k7k11k13
Панирани щипки от раци с царевично брашно
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
04/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Хрупкаво мезе за летните дни от панирани щипки от раци"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. ледено студена вода
  • яйца - 1 бр.
  • щипки от раци - 8 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете черупките на щипките и ги сложете на пара, за да се сварят.

Отстранете ги внимателно, така че да остане само рачешкото месо, което е прикрепено към тях.

Смесете останалите продукти в малка купа за приготвянето на панировката и ги разбъркайте добре.

Топете всички щипки от раци в сместа и ги пържете в предварително загрята мазнина до готовност.

Панираните щипки от раци с царевично брашно са много вкусни.

Насладете се на този апетитен аламинут.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: