Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Заливат се с вода, добавя се малко сол и варим, без да се преваряват и да станат на каша.
Трябва точно да се прецени кога да се свалят от котлона, ако е рано, когато ги панирате, ще хрупкат, ако варите повече, ще се разпаднат, така че внимавайте и често проверявайте готовността им.
Когато лесно се пробождат с върха на ножа, са готови. Изваждат се от водата, подсушаваме с кърпа и поръсваме със сол, черен пипер и подправка за картофи.
В купа се разбиват яйцата, в чиния сипваме царевичното брашно. Всяка шайба картоф се топи първо в яйцето, после в царевично брашно и пържим в загрято олио до златисто.
Изваждаме върху салфетка панираните картофи да попие излишната мазнина и сервираме.