Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържени Картофи»Панирани картофки с царевично брашно

Панирани картофки с царевично брашно

Панирани картофки с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
03/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Хрупкави, по-хрупкави, ама наистина хрупкави картофки по тази рецепта ще направите"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр средни
  • яйца - 2 бр
  • подправки - за картофи
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно - 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Заливат се с вода, добавя се малко сол и варим, без да се преваряват и да станат на каша.

Трябва точно да се прецени кога да се свалят от котлона, ако е рано, когато ги панирате, ще хрупкат, ако варите повече, ще се разпаднат, така че внимавайте и често проверявайте готовността им.

Когато лесно се пробождат с върха на ножа, са готови. Изваждат се от водата, подсушаваме с кърпа и поръсваме със сол, черен пипер и подправка за картофи.

В купа се разбиват яйцата, в чиния сипваме царевичното брашно. Всяка шайба картоф се топи първо в яйцето, после в царевично брашно и пържим в загрято олио до златисто.

Изваждаме върху салфетка панираните картофи да попие излишната мазнина и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: