Начин на приготвяне
Маслото се смесва със сол и 1 чаша вода и се загрява. Добавя се половината брашно и сместа се разбърква. Сваля се от огъня и се добавят едно по едно 5 яйца. Тавата се маже с масло и се шприцоват 16 топчета. Пекат се 40 минути на 200 градуса, без да се отваря вратичката на фурната.
Отделят се пет жълтъка и се смесват с половината захар, добавят се 2 супени лъжици брашно и се разбърква. Добавя се студеното мляко и се загрява.
Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато кремът не се сгъсти. Добавя се настърганата лимонова кора и ванилията.
Фурната се намалява на 180 градуса и еклерите се пекат още 5 минути. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг.
Шприцоват се целувки в тава, постлана с фолио. Пекат се на 30 минути на 100 градуса. Еклерите се вадят, охлаждат се и пълнят с крем. Всеки еклер се сервира, като се украсява с целувки.