Еклери с целувки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Еклери с целувки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 10 бр.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 500 мл
  • лимони - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва със сол и 1 чаша вода и се загрява. Добавя се половината брашно и сместа се разбърква. Сваля се от огъня и се добавят едно по едно 5 яйца. Тавата се маже с масло и се шприцоват 16 топчета. Пекат се 40 минути на 200 градуса, без да се отваря вратичката на фурната.

Отделят се пет жълтъка и се смесват с половината захар, добавят се 2 супени лъжици брашно и се разбърква. Добавя се студеното мляко и се загрява.

Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато кремът не се сгъсти. Добавя се настърганата лимонова кора и ванилията.

Фурната се намалява на 180 градуса и еклерите се пекат още 5 минути. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг.

Шприцоват се целувки в тава, постлана с фолио. Пекат се на 30 минути на 100 градуса. Еклерите се вадят, охлаждат се и пълнят с крем. Всеки еклер се сервира, като се украсява с целувки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: