Целувки с аквафаба

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Целувки с аквафаба
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"Целувки с аквафаба, които могат да се хапват от всички - и вегани, и месоядни"

Необходими Продукти

  • аквафаба - 50 мл
  • пудра захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • сок от лимон - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прецедете аквафабата (течност от консерва сварен нахут) в дълбока купа.

Разбийте с миксер на висока скорост за няколко минути до бяла и гъста пяна.

Постепенно добавете пудрата захар, ваниловата захар и лимоновия сок.

Продължете да разбивате с миксера на висока скорост за около 15-20 минути.

С помощта на лъжица оформете целувките върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 100 °C фурна за около 1 час и 30 минути.

Оставете ги да изстинат напълно във фурната и след това ги отлепете от хартията.

Приберете целувките с аквафаба в сух съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: