Агнешко с моркови и лук

08/06/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 795
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л смлян
  • олио - 3 с.л или зехтин
  • зелен лук - 2 стръка
  • лук - 5 - 6 глави кромид, малки
  • моркови - 3 броя, средно големи
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • джоджен - 1 шепа пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парчетата със сол, червен пипер, 1 с.л олио и объркайте така, че да се покрият добре парчетата. Оставете да постои за минимум 30 мин.

Загрейте в тенджера или дълбок тиган останалата мазнина и прибавете парчетата агнешко. Запържете ги, докато побелеят, след което прибавете зеления лук, накълцан на дребно и кромида разполовен.

Объркайте и оставете 4-5 минути да се задушат заедно с агнешкото. Междувременно нарежете морковите на големи парчета и ги прибавете.

Свалете от огъня, добавете 2/3 ч.ч вода, магданоза, джоджена, сол и черен пипер, объркайте всичко и го изсипете в гювеч.

Покрийте с фолио и сложете да се пече на 190 градуса за около 2 часа. Отстранете фолиото и печете още десетина минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар