Агнешко с домати и лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко с домати и лук1 / 2
20/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 гр.
  • лук - пресен 4 връзки
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера с олиото. Поръсете с черен пипер и сол. Като се зачерви, залейте с 2 чаши гореща вода и захлупете. Варете на слаб огън, докато месото омекне.

Прибавете изчистения и нарязан на едро лук, червения пипер и ситно нарязаните домати. Варете, докато омекне лука.

Прибавете размитото с няколко лъжици студена вода брашно и след като ястието заври отново, го оставете няколко минути на огъня.

Малко преди да го снемете, прибавете ситно нарязаните копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: